touTubefbInstagram icontiktok

Новини

25.02.2015 р. Свята та обряди «Масляна»

Автор: Super User. Posted in Новини

28925 лютого 2015 р. учні групи № 4 на чолі з майстром в/н Гончар Л.В., класним керівником Роззавко А.О. та під керівництвом координатора учнівського самоврядування Бенедіс Н.О. організували та провели виховний захід на  тему «Свята та обряди «Масляна». На захід були запрошені учні та педагогічні працівники.

 Масляну здавна відзначали наприкінці лютого, коли «весна з зимою зустрічалися». Друга назва свята — Сирний тиждень. Справа в тому, що Масляній передував зимовий піст, і люди врешті-решт могли їсти всілякі скоромні продукти, у першу чергу молочні та з м'яса. Крім того, морози вже були не такими лютими, усе тепліше пригрівало сонечко. Людям дуже хотілося скоріше провести зиму й зустріти довгоочікувану весну. Розуміючи, що найсуворіший час добігає кінця, а попереду - ласкаві весняні дні, люди насамперед дякували за тепло сонцеві, славили його, пекли млинці — круглі, рум'яні, червонуваті , які дуже нагадували сонячний диск. До млинців готували олію, сир, сметану, діставали мед, пекли медові пиріжки і візерункові пряники. Саме з цим і зустрічали довгоочікуване свято.

Наші учні готувалися до свята активно і по-весняному радісно. Вони мали можливість проявити свої творчі здібності та можливості, при цьому розширюючи та поглиблюючи знання про фольклорне свято, його значення та традиції святкування, і врешті влаштували для усіх присутніх справжнє Свято.

 293290291292

На завершення свята організатори почастували запрошених гостей млинцями та варениками власного виробництва.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: